Loading…

Såhär underhåller du gammal vänskap

Att kompisar som var dina bästa vänner i lågstadiet inte är dina närmsta vänner idag är inget konstigt. När ni är vänner på sociala medier får ni dock en ofrivilligt återkommande kontakt som riskerar att riva upp alla gamla goda minnen ni delar tillsammans. Här kommer några tips på vad du kan göra för att inte låta era nya liv förstöra gamla minnen.

  1. Rensa upp vänlistan

Enligt en organisationen Friends är en fjärdedel av alla vänner på sociala medier egentligen inte riktiga vänner. Många av dom dessa är vänners vänner och är oftast personer man aldrig mött. Eftersom att många delar privat innehåll utan att tänka på vilka som faktiskt nås av det kan det vara en bra idé att se över vilka man har på vänlistan för att inte ge en felaktik bild av vem du är i verkliga livet innan ni mötts på riktigt.

  1. Avfölj, avbryt inte vänskapen inte

Vissa kontakter som man faktiskt känner kan dela saker och innehåll som den aldrig hade gjort i verkliga livet. I och med att sociala medier är så närvarande i våra liv är det för många svårt att skilja på vad någon gör på sociala medier och i verkliga livet. Avfölj din vän från uppdateringar, istället för att ta bort personen som vän. På så sätt slipper din bild av personen färgas av underliga delningar, och ni kan ha en bra relation IRL istället.

  1. Ladda ner ett digitalt filter

Tjänster som Ainomam rensar bort en angiven kategori av delningar från dina flöden. Genom att installera tjänsten i webbläsaren och ange att du exempelvis inte vill se inlägg relaterade till politik kan du slippa få dina gamla vänners nya åsikter upptryckta i ansiktet.

  1. Ring din vän

Sociala medier i all ära, men för att hålla igång en vänskapsrelation på riktigt behöver man anstränga sig lite. Ring din kompis i telefon, bjud ut din vän på en fika, eller ta en middag ute tillsammans och umgås på det sätt ni alltid gjort! 

Lämna ett svar