Loading…

Unga är trötta på sina mammor

Allt fler användare på Facebook och Instagram vittnar om att deras föräldrars aktivitet på facebook påverkar deras relation negativt även utanför plattformarna. 

Vår relation har tagit mycket stryk, säger dottern Annie Persson.

En studie genomförd av organisationen Internetstiftelsen visar att 7 av 10 barn stör sig på deras föräldrars poster på sociala medier. I undersökningen hittade man ett stort antal anledningar till att föräldrars delade inlägg upplevs som irriterande. De vanligaste anledningarna är att föräldrar gillar uttrycker sig på ett främmande sätt, att de delar irrelevant innehåll, och att de delar “trötta memes”.

Annie Persson, 22, är en av personerna som tröttnat på sin mammas uppdateringar på facebook.

Sedan jag blev vän med min mamma på Facebook har hela min plattform förstörts. Jag får en massa uppdateringar om allt jag aldrig undrat över, säger Annie.

Internetstiftelsens studie visar dock att barn inte vill ta bort sina föräldrar som kontakter i sociala medier. Att ta bort sin förälder på en social plattform riskerar att sända signaler som säger att man vill bryta kontakten helt med föräldrarna.

— Det är så jäkla svårt. Vår relation har tagit mycket stryk eftersom att hon skriver och delar så dumma inlägg. Jag vill bara sålla bort allt skitsnack hon slänger ur sig som jag gör i verkliga livet. Med det innehåll hon sprider idag vet jag inte om vi kommer kunna fortsätta vara vänner, säger Annie Persson. 

Lämna ett svar